Algemeen

Voedsel voor het brein

Of je nu  vlug  9 holes speelt na het werk of 36 holes tijdens het weekend; aangepaste voedsel is  het eerste dat men vergeet. Ik heb al zo vaak golfers net voor hun ronde vlug naar een fles water en een reep chocolade zien grijpen. Maar als je start om 9, 18, 27 of 36 holes te spelen en je wilt je beste golf spelen zal  een reep chocolade je dan wel met voldoende energie voorzien? 

NEE! Ze zitten vol met suiker en bevatten geen meervoudige koolhydraten (lange termijn energie). Het komt erop neer dat je maar voor een paar holes energie zal hebben, daarna slaat, door de verlaging van het suikerpeil, de vermoeidheid en het gemis aan concentratie toe. 

Met zijn unieke formule vind je in de  Golf Performance Bars de perfecte mix van enkelvoudige en meervoudige koolhydraten waardoor energie tijdens 9 holes langzaam vrijkomt in het bloed.

Hongerig of te zware maag?

Aandacht voor voedsel is, ongeacht het aantal holes dat je speelt, even belangrijk als water,  je golfclubs, ballen of tas. Om je beste golf te spelen moet je een ronde kunnen spelen zonder hongerig of opgeblazen gevoel. Als je maag knort van de honger, kun je je op niets anders concentreren en als je teveel gegeten hebt, dan zul je te loom zijn om goed golf te spelen.

De hongerschaal

Moest je je honger  op een schaal van 1 tot 10 plaatsen, waar 1 gelijk staat aan extreme veel honger en 10 extreem teveel gegeten dan zou je tussen 5 en zes moeten zitten om een goede ronde te spelen. De basisgedachte hier is dat je niet wil dat je lichaam in  extremen gaat want je wil je op niets anders concentreren dan op je golfspel. 

Als je op een bepaald moment begint te snakken naar eten of je hebt een opgezwollen maag door te veel te eten  is het eigenlijk al te laat. We moeten ons lichaam in balans houden en de enige manier om dit te doen is je lichaam voortdurend voeden met de correcte voedingsmiddelen. Als je dit doet zal je de pannen van het dak spelen zonder hongergevoel of gebrek aan concentratie. De pro’s doen het dus waarom u niet? 

De Hongerschaal: waar bevind jij je?

Telefoon

+32 486 77 60 01

Adres

Tempel 25
9572 Lierde