13 gewoontes die van jou een extreem ellendige golfer maken

13 gewoontes die van jou een
extreem ellendige golfer maken 
of hoe je erin kan slagen
jezelf helemaal te saboteren.


 

 1. Wees bang om slagen te missen
 2. Oefen om slechte slagen te onderhouden
 3. Word boos op je uitrusting
 4. Speel sneller en harder
 5. Vermijd om van de omgeving te genieten
 6. Doe het enkel voor de score, de handicap
 7. Voel je altijd angstig
 8. Steek de schuld op je pro
 9. Geniet niet van de goede slagen
 10. Blijf denken aan je slechte slagen
 11. Blijf denken aan wat je had moeten doen
 12. Wees kritisch over elke slag
 13. Eet of drink nooit tijdens een ronde
Herken je jezelf in deze opsomming....
dan is het hoog tijd om er iets aan te doen! 

 

Ongeacht het niveau van je golfspel, kan een mental golf coach je helpen om een betere speler te worden die meer kan genieten van zijn golfspel en bovendien nog een mooie score kan neerzetten. Met behulp van de nodige training kan je je manier van denken veranderen en echt de golfer worden die je wil worden. Maak van 2018 jouw TOPJAAR!

                                                                             

Christel De Bleser
Golf Mental Coach


christel@reset2boost.be
http://www.reset2boost.be


EAT BETTER, THINK BETTER, PLAY BETTER!

4 Redenen waarom je scores niet beter worden


         

Reden 1: Aandacht voor het proces versus aandacht voor het resultaat 

Van kleins af aan wordt ons al aangeleerd dat resultaat het enigste is dat telt.
Behaal goede punten op school en je zal verder kunnen studeren. Behaal een goed diploma en je zal een goede job vinden. Met een goede job zal je bakkenvol geld verdienen en als je veel geld hebt, zal je gelukkig zijn…
We zijn gebrainwashed over hoe resultaat ons leven beïnvloedt. In golf is het niet anders. Alles draait om score. “als ik deze score behaal, dan kan ik deze wedstrijd winnen… als ik deze put maak, dan speel ik één onder de baan…”
Score, score score…
En wat doet dit met jou? Het creëert druk, druk die je spel op heel wat punten gaat beïnvloeden.
 1. Je versnelt je routine en wordt slordig
 2. Je score is niet volledig onder jouw controle– de score is onzeker. Als je je gaat concentreren op iets dat onzeker is, zit je in een rollercoaster. Het uitvoeren van je routine is iets dat je wel volledig onder controle hebt dus van het doorlopen van je routine je doel maken is veel realistischer en zekerder dan te focussen op het resultaat.
 3. Je ziet meer elementen die je zullen tegenhouden om een succesvolle slag te doen (plaatsen waar je niet wil liggen) waardoor er automatisch spanning in je beweging komt.
 4. Het missen van het doel heeft een veel grotere impact omdat je voelt dat je daardoor nog verder verwijderd wordt van je resultaat.
 5. Als iets misloopt dan denk je automatisch dat het aan je swing ligt en geef je jezelf op het terrein een swing les die uiteraard je beweging nog krampachtiger maakt
 
Hier is een nieuwe benadering…
Houd je aan je routine. Hierdoor verhoog je de kans je slag zo goed als mogelijk uit te voeren. Je meet het succes van de slag niet op basis van waar de bal ligt maar op basis van hoe goed je je routine hebt uitgevoerd. Je hele ronde wordt beoordeeld aan de hand van hoe goed je je bij ELKE slag je je aan je routine hebt gehouden. Dit is de eerste stap naar een beter mentaal spel. Door deze fundamentele aandachtshift zal de druk verminderen en zal je onbevreesd kunnen spelen.
 
Reden 2: De wijze waarop je oefent
Weet je wat je gaat oefenen als je naar de driving range loopt? Zal je werken aan je zwakten en je sterke punten behouden? Of ga je zo maar iets oefenen?
De eerste stap is te bepalen wat je wil oefenen. Wat je wil oefenen is moeilijk te bepalen als je geen statistieken bijhoudt.
In blokoefenen is wanneer je met een bepaald aantal ballen een bepaalde beweging steeds herhaalt (om het op te slaan in je “spiergeheugen”). Bij dit soort oefening kan je je meer concentreren op wat je lichaam doet en hoef je je niet echt bezig te houden met het resultaat.
Het gebruik van blokoefenen stelt je ook in staat om beter om te gaan met bepaalde situaties op het terrein, bv. Als je een aantal uren geoefend hebt op een moeilijke gelegen bal in de bunker zal je gemakkelijker beroep kunnen doen op je spiergeheugen en met meer vertrouwen de slag kunnen uitvoeren.
Eens je het gevoel hebt dat je niet meer moet nadenken over de beweging zal je de slag willekeurig willen uittesten in verschillende situaties. Aan de hand van een “trial and error” systeem zal je het gevoel hebben dat je onder alle omstandigheden je slag op dezelfde manier kan uitvoeren.
Zorg ervoor dat je een duidelijk oefenplan hebt,  een onderscheid makend tussen blok- en willekeurig oefenen.
 
Reden 3: Je golfswing is niet “vrij” genoeg 
Het verschil tussen de driving range en het terrein is het feit dat je op het terrein meer aandacht gaat geven aan het resultaat en minder aan de routine. Hierdoor is je beweging minder “vloeiend”. Die resultaatgerichte aandacht is logisch omdat we als mens geconditioneerd zijn om uit te kijken naar gevaar en ons hiervoor te beschermen. Door je aan je routine te houden, sterke visualisatietechnieken te gebruiken en te vertrouwen op je lichaam zonder bewuste interferentie gaat je swing veel beter aan voelen en vrij zijn. Kijk naar je doel en reageer!
 
Reden 4: Je zenuwen controleer je niet 
Een ander verschil tussen de range en het terrein zijn je zenuwen. Een goede score wordt behaald in een matige staat van psychologische spanning dus je zal zonder twijfel een betere score behalen tijdens een wedstrijd dan bij het oefenen. Dus zenuwen zijn iets goeds. De truc is echter die matige staat van spanning niet te laten overslaan naar paniek of angst. Deze laatste zullen er enkel voor zorgen dat je een aantal “vitale” stappen in je routine zal overslaan met minder goede slagen tot gevolg. Hoe je in dezelfde matige staat van opwinding blijft, kan je aanleren door je te focussen op het hier en nu.

Christel De Bleser
Golf Mental Coach

EAT BETTER, THINK BETTER, PLAY BETTER!

Hoe je golfspel veranderen in 2 minuten per dag...

                  Om het even op welk golfniveau je speelt, een aantal slagen minder per ronde, is altijd welkom. Hoe je dit kan, heeft niets te maken met de technische correctheid van je swing maar met kleine veranderingen die ik jullie graag bijbreng. Daarom graag jullie aandacht voor…de lichaamshouding. Kijk je naar om het even wie die op sportief, zakelijk of politiek vlak aan de top staat, dan valt onmiddellijk op dat ze een uitgesproken lichaamshouding hebben. En dit is zeker niet toevallig.…

 
Waarom is lichaamshouding belangrijk?
 

 Amy Cuddy, Sociale psychologe en onderzoekster aan de Harvard Business School gaf een Ted Talk over “How Body Language Shapes Who You Are” en het is de meest bekeken Ted Talk (meer dan 8 miljioen keer ) op YouTube. Cuddy legt uit dat onze lichaamshouding niet alleen een invloed heeft op hoe de mensen ons zien, maar ook hoe dat onze geest ons ervaart.
Studies (in Harvard) hebben aan het licht gebracht dat onze houding onze hormonen beïnvloedt en dit kan een rechtstreekse impact hebben op ons humeur. Het hormoon cortisol, komt vrij als we gestresseerd en angstig zijn. Als we vertrouwen hebben en assertief zijn, hebben we een hogere hoeveelheid testosteron hormonen in ons bloed.

Een artikel in The Wall Street Journal van Sue Shellenbarger gaat hier ook dieper op in en kwam tot het besluit dat mensen die slechts 2 minuten per dag de “Power Pose”  aannemen, hogere hoeveelheden testosteron en lagere hoeveelheden cortisol in het bloed hadden. Ze kwamen meer zelfzeker over en waren meer geneigd een risico te nemen. Het probleem is dat we vandaag allemaal een beetje teveel bezig zijn met onze smart phone en bijgevolg teveel naar beneden kijken waardoor  humeur en  stressgehalte beïnvloed wordt. Cuddy noemt dit de “text-neck” of “I-hunch”. Ze zegt dat de houding die we aannemen terwijl we stappen en naar onze telefoon kijken dezelfde is als de houding van mensen die worstelen met een klinische depressie.

Hoe kan je lichaamshouding nu je golfspel beïnvloeden? 

Als je de kans hebt gehad naar de spelers in de Ryder Cup te kijken, heb je dan hun lichaamshouding opgemerkt? Tourspelers weten wat ze doen als het over het mentale aspect van het golfspel gaat. Je zal hen nooit met hangende schouders over het terrein zien lopen omdat ze weten dat dit hun zelfvertrouwen zal schaden. Ze lopen allen met de schouders naar achter en de borst naar voor omdat ze zo het gevoel hebben dat ze meer controle en beheersing hebben.  Gelaatsuitdrukkingen hebben hetzelfde resultaat – een glimlach alleen al kan je een beter gevoel geven.
Dus de volgende keer als je een wedstrijd speelt, neem als doel vooraf “letten op een sterke lichaamshouding”. Dit zou je moeten helpen om (iets) minder gefrustreerd te zijn bij een slechte slag en betere zelfcontrole bij spannende momenten.

Kleine aanpassingen kunnen grote gevolgen hebben….
                                                                                     

Veel succes
Re-design your mind
Christel De Bleser
Golf Mental Coach
christel@dc-consulting-coaching.be
EAT BETTER, THINK BETTER, PLAY BETTER!

Let op je woorden!

                                                                                   "Let op je woorden!"
 

Heb je er al ooit eens stilgestaan bij wat je allemaal tegen jezelf zegt tijdens een (ontspannend) partijtje golf? Wel, misschien zou dat bij je volgende partijtje golf geen slecht idee zijn. Hoe rustig of hoe hard zijn die woorden? Hoe snel of hoe traag spreek je ze uit? Hoe reageert je lichaam op die woorden? Hoe gelukkig of hoe gespannen voel je je bij die woorden? Wat wil je met die woorden bereiken…

Voor de meesten onder ons komen deze woorden spontaan en onbewust op. Vaak komt het erop neer dat we onszelf uitschelden en denken we dat door onszelf krachtdadig aan te pakken, die “slechte” slag uit ons systeem zullen bannen. Niets is minder waar. Enkel en alleen al op psychologisch vlak zullen onze verwensingen ons spel naar de maan helpen omdat ze chemische stoffen zoals cortisol of adrenaline naar elke cel van je lichaam zenden met spanning, weerstand en ongemak als resultaat.


Vriendelijke, respectvolle woorden maken een heel andere vorm van energie en gevoel vrij waardoor onze bewegingen vredig en krachtig zijn. Elk woord dat we uitspreken heeft een emotionele lading en is dus van belang.  Elk woord dat we tegen onszelf zeggen kan onze prestatie versterken of boycotten. 

Geef jezelf zonder schroom tijdig een complimentje of een schouderklopje en optimale resultaten zullen stilletjes aan maar zeker binnensluipen. Succes kun je heel gemakkelijk van je afduwen door jezelf op je kop te geven of de schuld in iemand anders schoenen te schuiven. Begin zachtjes aan je innerlijke gesprek in een vriendelijke en respectvolle richting te leiden en je zal je brein en je lichaam ongemerkt voelen veranderen. Verander je woorden en je zal letterlijk je spel maar ook je wereld veranderen.

Hoe doe je dit nu concreet?

De eerste stap is, tijdens een golfronde aandacht te besteden aan wat je precies tegen jezelf zegt (luidop of stil) en vast te stellen wanneer je hard wordt voor jezelf. Na je ronde, overloop je gedachtengang en noteer je al je negatieve opmerkingen en in welke omstandigheden je ze gezegd hebt.
De tweede stap is nu te veranderen wat je tegen jezelf zegt. Neem je negatieve opmerkingen en schrijf daarnaast dezelfde opmerking in positieve zin. Bijvoorbeeld: “Hoe is het mogelijk dat ik zo’n korte put gemist heb? Ik kan echt niet putten!”, verander je in “iedereen kan wel zo’n put missen; ik heb er al zoveel goed geput.” Oefen eerst wat op papier en dan consequent op het terrein. Je moet er een punt van maken om elke negatieve opmerking om te zetten naar een positieve. Je zelfvertrouwen zal er goed bij varen.
 

Veel succes
Re-design your mind
Christel De Bleser
Golf Mental Coach
christel@dc-consulting-coaching.be
EAT BETTER, THINK BETTER, PLAY BETTER!

HUH!!!!!!? Een Mental Coach????


 

 
Tijdens het radioprogramma “Road to Rio” op MNM werd Thomas Pieters onlangs door zijn trainer omschreven als “een mentaal sterke speler”. De vraag die zich dan opdringt is: “Ben je mentaal sterk van nature of kan je dit aanleren met een mental coach?”

Wat is een mental coach eigenlijk? Is het een hype of echt nuttig? Waarom hoor je regelmatig dat professionele sporters zich laten bijstaan door zo’n coach?

Wel, ik kan je alvast zeggen wat een mental coach NIET is ….
 
Een veel voorkomende misvatting is dat men denkt dat een mental coach iemand is die emotionele verstoringen, klachten of moeilijkheden die in de weg staan van sportieve verwezenlijkingen weet te reduceren en dat ze vooral een luisterende en ondersteunende rol zouden hebben. Niets is minder waar.
 
Wat is het dan WEL is…
 
Op het golfterrein maar ook in het professionele leven is het bereiken van topprestatie een complexe zaak. Elke menselijke prestatie verreist van elk individu afzonderlijk een unieke combinatie van fysieke weerbaarheid, technische expertise, tactische strategie en psychologische vaardigheden. Mental coaches zijn experten op het vlak van prestatiepsychologie en begrijpen als geen ander de manier waarop het beslissingsproces, de overtuigingen, de beelden en het gevoel een invloed hebben op of beïnvloed worden door het presteren.
Mental coaches gebruiken deze expertise om concentratie, vastberadenheid, betrokkenheid en vertrouwen bij sporters te ontwikkelen onder alle omstandigheden. De ontwikkeling van deze psychologische vaardigheden verreist een systematische training die speciaal ontworpen wordt om de sterkten en zwakten aan te pakken met optimale prestatie als doel.

Wetenschappelijk is al meer dan eens bewezen dat psychologische vaardigheden zoals concentratie, vastberadenheid en engagement aangeleerd en ontwikkeld kunnen worden.

Topsporters beschikken, vergeleken met amateur sporters, reeds in grote mate over deze vaardigheden. Een reden waarom ze toch beroep doen op een mental coach is om hun prestatie nog meer te optimaliseren en een nog hogere mentale stabiliteit te bekomen. Dit bevestigt dat deze vaardigheden de sporter in staat kunnen stellen om beter om te gaan met fysieke vermoeidheid en mentale frustraties zodat ze zichzelf kunnen overtreffen.
Amateur sporters kunnen een mental coach gebruiken als ook  zij in hun sport een betere prestatie willen bereiken. De confrontatie met de eigen mogelijkheden is, zeker op een golfterrein, soms hard en een mental coach kan je helpen hier beter mee om te gaan. Een coach zal je leren hoe je jezelf kan coachen om jouw beste golfniveau te bereiken en dit niet enkel op de driving range maar vooral onder druk op het terrein.

In een notendop kan men dus stellen dat mental coaches een systematisch “tailor made” trainingsprogramma voor psychologische vaardigheden ontwerpen en ontwikkelen om  elke sporter te helpen bij zijn zoektocht naar zijn  optimale prestatie. 

Re-design your mind
Christel De Bleser
Golf Mental Coach
christel@dc-consulting-coaching.be

EAT BETTER, THINK BETTER, PLAY BETTER!

Aan wat denk jij?

 

 

You swing your best when you have the fewest things to think about.”

-Bobby Jones-

 

Welke swinggedachte heb jij op het golfterrein?

Is het je hoofd stil houden? Je linkerarm strekken? Of denk je aan het breken van je pols? Of dan is het doordraaien…. Wat het ook is, misschien moet je vanaf nu, die gedachten achterlaten op de driving range.Uit een recent onderzoek bij 25 PGA Tour spelers bleek dat, wanneer men naar hun swinggedachte informeerde, 18 onder hen er geen enkele had. Zij die wel een swinggedachte hadden vertelden dat ze zich concentreerden op iets extern zoals een plaats voor of achter de bal, maar GEEN enkele dacht aan zijn swing.

Dus, als de beste spelers dit niet doen…. Waarom jij wel? Wij, amateur golfspelers, zijn zo gefixeerd op ons lichaam dat we de connectie met de slag in se volledig kwijt zijn. Het ligt natuurlijk voor de hand dat een professionele speler zich minder zorgen moet maken over de technische kant van zijn swing – zij werken dag in dag uit aan hun swing en hebben een vaste, repetitieve swing. Ook al ben je misschien maar een weekendspeler toch is het zo dat een swing een agressieve, atletische actie moet zijn en niet een aaneenschakeling van verschillende houterige correcte bewegingen.

Denkt een voetballer of een basketbalspeler eraan hoe zijn voet moet staan of waar zijn arm zich moet bevinden als hij de bal raakt? Neen, natuurlijk niet.

Hoe meer we de swing willen beheersen, hoe slechter onze slagen zullen worden. We zijn allemaal geneigd om onze swing te controleren na een slechte slag. En hoe was het resultaat?  Ik ben er zeker van dat het alleen maar erger werd… proberen je swing te veranderen tijdens een golfronde of nog erger, tijdens de swing zelf is absoluut “not done”.

De enige swinggedachte die ik zou aanraden, zou je er toch absoluut een willen; is de swinggedachte voor tempo of het raken van de bal.

Het eerste dat onder druk lijdt is tempo. Onze spieren spannen zich op en we gaan sneller swingen. Probeer  de  take-away zo traag mogelijk te doen en zeg “1” tot aan de top van de  backswing, en “2” op het moment je de bal raakt. Dit zal je aanmoedigen om je swing steeds op hetzelfde tempo uit te voeren, vermijden dat je je grip strakker gaat vastnemen en je je swing hopeloos versneld.

Een andere mogelijkheid is je te concentreren op de bal. Nadat je je slag helemaal gevisualiseerd hebt, concentreer je je onmiddellijk op de achterzijde van de bal en swing door. Dit principe werd wetenschappelijk onderzocht bij topsporters. Allen concentreren zich 2 seconden net voor impact op één punt op de bal. (The Quiet Eye in Action, Joan N. Vickers)

Laat je swinggedachten achter op de driving range en maak een echte connectie met je slag die je wil gaan slaan. Dompel je onder in het gevoel en vergeet de actie die je nodig hebt om een swing te produceren.  Je hebt alle tijd om te “denken” tijdens de voorbereiding van je slag.  Focus je tijdens je volgende ronde eens enkel op je gevoel en niet op het technisch aspect. Probeer maar en laat me weten hoe je het deed….

En vergeet niet om lichaam en geest te voeden voor een betere score!

Christel De Bleser

Golf Mental Coach

 

 

 

En waarom geen boterham?

En waarom geen boterham?

Je hebt een golfwedstrijd om 9 uur s ’morgens en je wil winnen. Dus je staat een uur vroeger op,  grabbelt snel iets uit de kast om toch iets in je maag te hebben, smeert  vlug een paar boterhammen voor op de baan en spurt het huis uit om een emmer ballen op de driving range te slaan.

Voedingsdeskundigen zullen voorspellen dat je middelmatig zal starten,  een paar holes goed zal presteren om uiteindelijk zwak te eindigen. Klinkt dit bekend in de oren?

Je kan denken dat dit compleet uit de lucht gegrepen is want als je wat hapert in wedstrijden is dat omdat je de yips hebt bij het putten, de greens er te snel of te traag bijliggen, de flight op je zenuwen werkt… maar voedingsdeskundigen hebben ook hier een antwoord voor je; een lage bloedsuikerspiegel te wijten aan een onaangepaste voeding, veroorzaakt zenuwachtigheid.

Men zegt vaak, Je bent wat je eet, maar in golf blijkt dit nog meer waar te zijn dan je denkt.

Heel wat mensen beginnen door te hebben dat wat je eet je kan helpen om je bal verder en rechter te slaan en om  je zenuwen rond de green te helpen beheersen.

Natuurlijk moeten we realistisch blijven, golf blijft een capricieus spel met een hele hoop onlogische dingen die kunnen gebeuren. Maar een golfpartij duurt gemakkelijk 4 à 5 uur en de touring pro’s bewijzen ons dat fitness en  goede leef- en eetgewoonten toch helpen om betere scores neer te leggen. Dus lijkt het evident dat we toch een beetje aandacht besteden aan onze brandstof op het terrein.

Dan Benardot,  professor kinesiologie en gezondheid aan de  Georgia State University en co-directeur van het Laboratory for Elite Athletic Performance, raadt spelers aan die zich voor een wedstrijd om 9 uur s ‘morgens  voorbereiden om wat vroeger op te staan en tenminste 90 minuten voor de afslag hun ontbijt te hebben genomen.

“Een vroege maaltijd zal je bloedsuikerspiegel stabiliseren en je zal de boost die dit oplevert nodig hebben”  zegt  Benardot . “Golf is misschien niet zoals het lopen van een marathon maar het verreist wel een repetitieve,  intensieve swing  die net zoals in andere sporten coördinatie en lenigheid vraagt. De kunst volgens voedingsdeskundigen is, om  in deze actieve setting zeker geen calorieën te vermijden en om voldoende koolhydraten te consumeren om de bloedsuikerspiegel op niveau te houden tijdens de ronde.

Nancy Clark, de auteur van  “Sports Nutrition Guidebook,” geeft golfers hierin de raad  om repen bestaande uit granola (een mengsel van havermout, granen, gepofte rijs en gedroogd fruit) te eten. Dus het is niet zo toevallig dat de Golf Performance bars net uit deze ingrediënten bestaan.

Moest je je nu afvragen: “Wat als je een degelijke voeding op het terrein aan je “golfschoen” lapt?

Dan Bernadot wist hierover te vertellen dat spelers dan al snel geïrriteerd, nerveus en humeurig worden.

Denkt je nu spontaan aan een paar van je regulier flightgenoten dan zou ik hen volgende keer eens een Golf Performance Bar aanbieden. 

Zorgeloze Golfvakantie

De vakantieperiode is eindelijk aangebroken. Tijd om onze golftassen in te pakken en nieuwe spannende en uitdagende golfterreinen op te zoeken. Maar ben je het niet een beetje beu om s’ morgens vroeg bij het ontbijt boterhammetjes te smeren? Je weet toch dat het servetje waarin ze gewikkeld zijn zal openvallen, het beleg gegarandeerd ergens tussen de balletjes verdwijnt en jij eindigt met een droge boterham en… vettige vingers.

Als je nu naast je clubs, balletjes en tees ook gedacht hebt aan de Golf Performance Bar dan is uw zak echt volledig klaar voor een zorgeloze golfvakantie. De repen voorzien perfect in uw energienoden (niet teveel en niet te weinig), u voorkomt het fameuze dipje rond hole 10 en geen gedoe meer met broodjes/boterhammen aan het ontbijt. Enkel koele flesjes water meenemen en klaar is Kees!

Voeding en prestatie.

Tijdens een golfwedstrijd kan men soms mentaal en fysiek uitgeput geraken. Soms lijkt het alsof alles meegesleurd wordt in een neerwaartse spiraal. Hoe meer controle je probeert te krijgen op je spel, hoe slechter het gaat. Dit is nu juist het paradoxale bij golf :  Je krijgt controle door, ironisch genoeg, alles los te laten. 

Om dat probleem op te lossen tracht ik me te concentreren op wat ik wel kan controleren.  Een belangrijke factor die ik onder controle heb, is mijn voeding. Vroeger at ik altijd een stevige maaltijd. Ik dacht dat ik wat “reserves” moest hebben voor mijn vijf uur durende ronde. Wat ik met de tijd leerde, was dat mijn lichaam al zijn energie gebruikte om die stevige maaltijd te verteren. Hierdoor was mijn kostbare alertheid en fysieke kracht ontoereikend  op het moment dat ik ze het meest nodig had.

De “Golf Performance Bar”* bevat zuivere en gezonde ingrediënten die volledig aangepast zijn aan de vereisten van het golfspel. Er bestaat geen twijfel…golf  is zowel fysiek als emotioneel een veeleisende sport en een aangepaste voeding helpt om geconcentreerd en alert te blijven. 

* ontwikkeld door Lance Geringer B.A., Sports Kinesiologist en voedingspecialist


Tips

Algemeen (1)
Mental Coaching (5)
Voeding (3)


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze tips in je mailbox!

Telefoon

+32 486 77 60 01

Adres

Tempel 25
9572 Lierde