FAQ

Hoe gebruik je de Golf Performance Bar?

Eet 1/3 van de reep elke 3 holes, vooral op de laatste 9 op het moment dat je lichaam en geest lijden onder het tekort aan energie.

Hoe werkt de Golf Performance Bar?

Vanaf het moment dat u de reep consumeert  komen  de enkelvoudige koolhydraten (instant energie) vrij in uw bloed en stimuleren deze de werking van spieren en hersenen, terwijl de meervoudige koolhydraten (lange termijn energie) opgeslagen worden en langzaam vrijkomen na 15-20 min.  Dit geeft de golfer een ononderbroken aanvoer van de juiste energie voor 9 holes. 

Is een Golf Performance Bar beter dan een banaan, een gezonde snack of een energiedrankje?

De calorieën van een banaan gaan 2 holes mee. Bovendien hangt de geleverde energie  vooral af van de rijpheid van de banaan. Hoe rijper, hoe meer suiker hij bevat en hoe sneller de suiker vrijkomt in het bloed. Hoe groener, hoe meer zetmeel hij bevat en hoe trager de suikers vrijkomen in het bloed. Eigenlijk moet je 3 à 4 bananen eten per 9 holes om de juiste hoeveelheid energie op te wekken.

Een gezonde snack werd NIET bedacht om de beste resultaten uit je golfspel te halen. Meestal wordt gelet op een laag caloriegehalte en hebben ze niet voldoende koolhydraten (energie) om een hele golfwedstrijd mee te gaan.

Sportdranken zijn eigenlijk vooral suikerwater met een minimale hoeveelheid  elektrolyten (sodium, potassium enz).  Ze zijn een goede aanvulling maar leveren ook niet de nodige energie om een hele ronde geconcentreerd en alert te blijven.

Is een Golf Performance Bar ook goed voor een vrouwelijke golfster?

Vrouwen kunnen misschien minder spieren hebben dan mannen waardoor ze minder caolrieën verbranden maar ze moeten een even grote inspanning leveren over de 18 holes en hebben er evenveel nood aan om hun  energie op regelmatige basis aan te vullen als ze maximaal wensen te presteren. 

Kunnen mensen die aan diabetes lijden een Golf Performance Bar eten?

De meeste calorieën in de Golf Performance Bar worden gehaald uit meervoudige koolhydraten waardoor het suikerpeil in het bloed geen hoge pieken zal kennen. Diabetici kunnen dus deze repen eten maar we raden toch aan om ze eerst aan hun behandelende arts te tonen voor ze ze gebruiken.

Kunnen vegetariërs/veganisten de Golf Performance Bar eten?

Vegetariers kunnen al onze  Golf Performance Bar eten.

Veganisten kunnen de Fruit & Oat en Superberry Golf PerformanceBar eten.  De Chocolate/Toffee Chip Golf Performance Bar bevat melk en is dus bijgevolg niet aangewezen voor onze veganistische klanten. 

Waarom bevatten de Golf Performance Bars meer dan 400 caloriën?

Golfers spelen normaal ongeveer 3.5 à 4 uur op het terrein terwijl ze gemiddeld een 6 km wandelen, een zak dragen, een trolley duwen of trekken, practice swings maken , swingen enz. Dit betekent dat een gemiddelde man ongeveer een  1000-1300 calorieën zal verbruiken (grotere mannen zullen meer calorieën verbruiken).  Vrouwen verbruiken tussen 800-1000+ calorieën over 18 holes.

(Zie ook http://www.calorieenverbranden.nl/golf-met-clubs-zelf-dragen/http://www.platte-buik.nl/hoeveel-calorieen-verbrand-je-met-sporten/http://www.golfweekly.nl/nieuws/3803/hoe-sportief-is-de-sport-golf.html)

Er is een bepaalde hoeveelheid calorieën die een golfer zal moeten aanvullen zonder dat ze zich te vol of hongerig te voelen. De reep werd speciaal ontwikkeld om dit probleem op te vangen. Als men van deze reep 1/3 elke 3 holes eet kan de golfer deze energievereisten tegemoet komen zonder een te volle maag te hebben of hongerig te zijn.

Waarom heeft de golfer een specifieke energiereep nodig?

De energievereisten voor golf is niet dezelfde als die bij andere sporten/activiteiten.

De Golf Performance Bar bevat de juiste hoeveelheid calorieën die de golfer de perfecte energie geven om te presteren zonder dat hij/zij  een hongergevoel of opgeblazen gevoel heeft.

De repen bevatten zowel enkelvoudige koolhydraten als meervoudige (uw instant en lange termijn energiebron) die uw spel zal verbeteren door u de juiste energie op het juiste moment te geven. 

Deze repen werden vervaardigd met volwaardige voedselingrediënten zoals haver, rijst, tarwe samen met fruit en uiteraard Belgische zwarte chocolade en zonder chemische poeders zoals de meeste energierepen.  Daarom zijn de  repen  zo smaakvol en krijgen we er altijd complimenten over. 

100% natuurlijk (geen kunstmatige kleur-, smaakstoffen of conserveringsmiddelen) 

Waarom zou je de juiste snack moeten eten?

De “hole per hole” gids toont u hoe het eten van een andere snack uw prestatie op het terrein kan beïnvloeden.

Zoals u merkt zal een snack met een hoge suikerconcentratie (geel) zoals een Mars, hoge suikerpieken geven. Uw lichaam en uw geest zullen op dezelfde manier reageren waardoor  u  onregelmatigheid in uw spel veroorzaakt. 

Weinig of niets eten (rood) veroorzaakt een neerwaartse spiraal  waardoor uw lichaam en geest uitgeput geraken om uiteindelijk niet of heel weinig te presteren. 

Het eten van de juiste snack (wit)  geeft lichaam en geest de juiste hoeveelheid energie waardoor de geest fit en volledig  gefocust blijft . Dit zal resulteren in het nemen van goede beslissingen  en hopelijk betere resultaten. 

Golf Performance Bars helpt u om uw energiepeil te behouden en zal u uiteindelijk helpen om beter te presteren op het golfterrein. 

Wat is een Golf Performance Bar?

De  Golf Performance  Bar is een reep die specifiek voor golfers ontwikkeld werd omdat de energie in de verschillende fases van het spel  geleidelijk aan vrijkomt. 

Zijn de Golf Performance Bars gezond?

JA!  Het belangrijkste ingrediënten in de reep is haver, rijst, tarwe en fruit (abrikozen, blauwe bessen, veenbessen en goji bessen) Voor onze  Chocolate/Toffee Chip reep gebruiken we  Belgische fondant chocolade – gerenommeerd voor zijn fantastische smaak en lage suikerwaarde.  Daarna wordt de reep gebakken met als resultaat een onnavolgbare smaak en textuur. 

Omdat we ook rekening willen houden met de verzadigde vetten aanwezig in ons voedsel en met het dagelijkse behoefte hiervan, hebben we in de repen 9-10% van deze vetten. Als u ze gebruikt tijdens een golfronde zal u lichaam deze kleine hoeveelheid verzadigde vetten omzetten in energie- niet één calorie wordt opgeslagen in uw lichaam!

Bovendien zijn de repen 100% natuurlijk.  Ze bevat geen kunstmatige  kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. 

Telefoon

+32 486 77 60 01

Adres

Tempel 25
9572 Lierde